Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Október 2018

Ako znížiť riziko nákazy chrípkou?

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

V súvislosti s preventívnymi opatreniami proti chrípke sa treba vyhýbať kontaktu s chorými osobami, obmedziť návštevy priestorov s vysokou koncentráciou ľudí (divadlá, kiná, hromadné akcie a pod.), často a účinne vetrať (doma, na školách, pracovis...

Ministerstvo školstva už môže pre školy zabezpečiť internet

Kategória: Aktuality

Na základe rozhodnutia Krajského súdu v Bratislave o poskytovateľovi internetu v školách uzavrel rezort školstva rámcovú zmluvu spolu s dodatkom s úspešným účastníkom súťaže.

Elektronická komunikácia so Sociálnou poisťovňou a najčastejšie chyby zamestnávateľov - seminár

Kategória: Aktuality

Sociálna poisťovňa pozýva zamestnávateľov na odborné semináre na tému Elektronická komunikácia so Sociálnou poisťovňou a najčastejšie chyby zamestnávateľov. Semináre budú v pobočkách Sociálnej poisťovne po celom Slovensku v októbri a v novembri 2018.

Stanovisko ÚVZ SR k otázke ochrany osobných údajov pri hlásení odmietnutia povinného očkovania

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

V súvislosti s medializovanými informáciami, ktorými sa poukazuje na porušovanie zákonov o ochrane osobných údajov od roku 2013 zo strany poskytovateľov zdravotnej starostlivosti pri nahlasovaní osôb, ktoré sa nepodrobili povinnému očkovaniu v zmy...

Celkovo 558 stredných škôl dostalo tento týždeň údaje o pridanej hodnote vo vzdelávaní

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) už po štvrtýkrát posiela stredným školám informáciu o ich pridanej hodnote vo vzdelávaní zo slovenského jazyka a literatúry.

V ŠPÚ sa uskutoční seminár "Oslobodení od korupcie"

Kategória: Aktuality

V ŠPÚ sa 17.10. 2018 bude konať seminár pre učiteľov a učiteľky občianskej náuky a etickej výchovy, reflektujúci na výzvu platformy ETINED Rady Európy, ktorá sa zameriava na organizovanie aktivít spojených s témou „Oslobodení od korupcie“. 

Staré červené e-schránky čoskoro zaniknú

Kategória: Aktuality Autor/i: sekcia komunikácie NASES

Po roku a pol od spustenia nového dizajnu elektronických schránok štátu Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) postupne vypína staršie „červené e-schránky“. Ku koncu tohto roka už používatelia slovensko.sk budú pracovať iba s n...

Zákon o zabezpečení predškolskej starostlivosti

Kategória: Aktuality

Návrh poslancov na vydanie zákona o zabezpečení predškolskej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov bol 28. 9. 2018 doručený do NR SR.

Novela zákona o financovaní ZŠ, SŠ, ŠZ - otvorenie trhu s učebnicami

Kategória: Aktuality

Návrh na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony,  bol 28. septembra 2018 doručen...

ÚVZ SR zverejňuje odporúčania ako predísť chrípke

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

ÚVZ SR kontinuálne monitoruje a vyhodnocuje epidemiologickú situáciu vo výskyte akútnych respiračných ochorení a chrípky a chrípke podobných ochorení. 

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov