Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Voľné pracovné miesta v školstve

Kategória: Aktuality Autor/i: PhDr. Anna Böhmerová

Od 1.1. 2012 na základe zákona č. 390/2011 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony je účinné ustanovenie § 11a, ktoré stanovuje povinnosť zamestnávateľa informovať o voľných pracovných miestach pedagogických a odborných zamestnancov.

Informáciu o voľnom pracovnom mieste zverejňuje zamestnávateľ na svojom webovom sídle, na webovom sídle zriaďovateľa. Zároveň informáciu o voľnom pracovnom mieste odosiela príslušnému odboru školstva okresného úradu v sídle kraja, ktorý ju zverejní na svojom webovom sídle.

Informácia o voľnom pracovnom mieste má v zmysle zákona obsahovať údaje:

  • názov a adresa zamestnávateľa,
  • príslušnú kategóriu a podkategóriu pedagogických zamestnancov alebo príslušnú kategóriu odborných zamestnancov,
  • kvalifikačné predpoklady,
  • zoznam požadovaných dokladov
  • iné požiadavky v súvislosti s obsadzovaným pracovným miestom.

Na základe požiadaviek uchádzačov o prácu v školstve MŠVVaŠ SR zverejňuje na svojom webe pracovné ponuky pre pedagogických a odborných zamestnancov z celého Slovenska.

V januári 2015 minister školstva podpísal so spoločnosťou Profesia Memorandum o spolupráci pri obsadzovaní pracovných miest v školstve. Na základe tohto memoranda sa súčasťou webovej stránky MŠVVaŠ SR stáva stránka www.edujobs.sk a slúži ako hlavný zdroj informácií o nových pracovných miestach v školstve. Pre školy je zverejňovanie bezplatné a objavia sa automaticky na stránke ministerstva i na stránke edujobs.sk a na portáli profesia.sk.


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov