Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Usmernenie pre riaditeľov škôl a školských zariadení vo veci overovania profesijných kompetencií a uznávania takto získaných kreditov

Kategória: Aktuality

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky eviduje viaceré žiadosti o usmernenie vo veci overovania profesijných kompetencií pedagogickým zamestnancom a odborným zamestnancom a uznávania takto získaných kreditov. V záujme zjednotenia postupu pri riešení problematiky overovania profesijných kompetencií a v záujme odstránenia prípadných rozporov vydáva ministerstvo stanovisko.

Zákonom č. 312/2013 Z.z. bolo s účinnosťou od 1. novembra 2013 vypustené ustanovenie § 35 ods. 6 zákona č. 317/2009 Z. z. Novelou sa s účinnosťou od 1. novembra 2013 zrušila možnosť požiadať o overenie profesijných kompetencií získaných výkonom pedagogickej činnosti , výkonom odbornej činnosti alebo sebavzdelávaním a riaditeľ školy stratil možnosť uznať pedagogickému zamestnancovi a odbornému zamestnacovi kredity za overenie profesijných kompetencií podľa § 47a zákona 317/2009 Z. z.

 

Zdroj a ďalšie informácie: http://www.minedu.sk/data/att/11921.pdf


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov