Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Mediácia - praktický právny sprievodca

Kategória: Aktuality

Vydavateľstvo Wolters Kluwer, s. r. o., redakcia Dane a účtovníctvo ponúka aj do školských knižníc publikáciu „Mediácia – Praktický právny sprievodca“, ktorá približuje čitateľom metódu alternatívneho riešenia právnych sporov. Mnohé z pracovnoprávnych sporov, ktoré zamestnávajú riaditeľov škôl, zriaďovateľov, zamestnancov škôl, bývvalých zamestnancov, rodičov detí, sú riešené súdnou cestou.  Efektívnejším riešením sa však ukazuje metóda mediácie. 

Publikácia autoriek B. Swanovej,  D. Baliovej a R. Dolanskej sa zameriava najmä na praktickú stránku mediácie. 

 „Mediácia nie je len produktívna metóda riešenia konfliktu – je oveľa efektívnejšia ako riešenie sporu cestou súdu. Mediácia navyše vedie strany k nezávislému a vlastnému riešeniu konfliktu, ktoré spočíva na báze ich vlastnej dohody, čím prispieva k samostatnosti aj zodpovednosti účastníkov konfliktu za zdravý vývoj ich vzťahu. V neposlednom rade však mediácia poskytuje príležitosť na úplne iný pohľad na konflikty: na pohľad, ktorý je pokojný, vecný a neosobný. Každý záujemca o mediáciu tak môže postúpiť vo vlastnom osobnostnom rozvoji na celkom inú a veľmi príjemnú úroveň, ktorá obohatí doslova všetky medziľudské vzťahy a uvoľní ich pozitívny potenciál.“  Mgr. Ladislav Briestenský 

„Je potěšující číst tuto knihu o mediaci z pera tří právniček, zaměřenou na novou právní úpravu mediace na Slovensku. Současně psanou s pochopením a citem pro samotnou metodu a její hodnoty. Přeji všem jejím čtenářům, aby jim přinesla užitek.“  doc. PhDr. Lenka Holá, PhD. 

„Publikácia Mediácia – Praktický právny sprievodca je síce primárne zameraná na právne úpravy mediácie, nezostáva však len na úrovni právnej analýzy a interpretácie, ale poskytuje komplexný pohľad na alternatívne riešenie konfliktov metódou mediácie. Je nesporne prvou publikáciou tohto druhu na Slovensku a patrí do knižnice každého odborníka v oblasti riešenia konfliktov.“  prof. PaeDr. Vladimír Labáth, PhD.

Eshop: http://www.wolterskluwer.sk/sk/mediacia-prakticky-pravny-sprievodca.p2633.html

 

Redakcia Školstvo a vzdelávanie ponúka aj publikácie:

      

Eshop:


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov